LOSOS U KREMASTOM SOSU OD PEČURAKA Posno jelo u savršenom spoju ukusa, svaki zalogaj je raj za nepca

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiva kombinacija ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

losos u sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 odrezka lososa
  • so
  • biber
  • limunov sok po želji
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika putera

Za sos od pečuraka:

  • 200 g šampinjona
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 50 ml belog vina
  • 1 kašičica senfa
  • peršun
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje po ukusu

Priprema:

Losose začinite solju, biberom i sa malo limunovog soka.Pecite ga 3 do 4 minuta, sa svake strane u tiganju, dok ne dobije zlatnu boju.Onda propržite sitno seckan crni i beli luk, pa dodajte sečene pečurke i pržite.Sipajte vino i kuvajte, sve dok alkohol ne ispari. Dodajte pavlaku za kuvanje i senf, začinite. Na kraju, kuvajte još 2 do 3 minuta, dok se sos ne zgusne.

Komentari (0)

Loading