LOSOS U KREMASTOM SOSU OD PEČURAKA Posno jelo u savršenom spoju ukusa, svaki zalogaj je raj za nepca
Neodoljiva kombinacija ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Potrebno je:
- 2 odrezka lososa
- so
- biber
- limunov sok po želji
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika putera
Za sos od pečuraka:
- 200 g šampinjona
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 50 ml belog vina
- 1 kašičica senfa
- peršun
- so
- biber
- maslinovo ulje po ukusu
Priprema:
Losose začinite solju, biberom i sa malo limunovog soka.Pecite ga 3 do 4 minuta, sa svake strane u tiganju, dok ne dobije zlatnu boju.Onda propržite sitno seckan crni i beli luk, pa dodajte sečene pečurke i pržite.Sipajte vino i kuvajte, sve dok alkohol ne ispari. Dodajte pavlaku za kuvanje i senf, začinite. Na kraju, kuvajte još 2 do 3 minuta, dok se sos ne zgusne.
Možda vas zanima:

SMUĐ ORLI Riblji specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za savršen vikend ručak
Služite uz salatu po izboru.

GRILOVANA PASTRMKA Specijalitet sa roštilja savršen za posne dane, nezaboravnog ukusa
Dodajte krompir ili prilog po želji.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)