ČOKOLADNI PAŠA LOKUM Božanstveni desert za koji ne trebate da palite šporet, a savršen u danima posta

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

čokoladni paša lokum
Printscreen

Potrebno je:

  • 180 g posnog keksa
  • 60 g kakaoa

Za fil: 

  • 1 l sojinog mleka 
  • 100 g brašna 
  • 120 g šećera 
  • 20 g posnog margarina
  • 80 g čokolade za kuvanje

Još:

  • 200 ml biljne slatke pavlake 
  • 2 kašike šećera 
  • 1 kašika kakoa

Priprema:
Izblendajte keks, pa dodajte kakao i promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa poravnajte.U šerpu sipajte mleko, kakao, brašno i šećer. Promešajte dobro, pa procedite da ne ostanu grudvice. Onda dodajte posni margarin, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa dodajte čokoladu i promešajte dok se ne sjedini.Zatim prelijte preko podloge od keksa. Poravnajte dobro, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Ostavite 2 sata u frižideru. Zasebno umutite slatku pavlaku sa kakaom i šećerom, pa premažite preko fila. Na kraju, isecite trake i urolajte pomoću špatule. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading