ČOKOLADNI PAŠA LOKUM Božanstveni desert za koji ne trebate da palite šporet, a savršen u danima posta
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je:
- 180 g posnog keksa
- 60 g kakaoa
Za fil:
- 1 l sojinog mleka
- 100 g brašna
- 120 g šećera
- 20 g posnog margarina
- 80 g čokolade za kuvanje
Još:
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 1 kašika kakoa
Priprema:
Izblendajte keks, pa dodajte kakao i promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa poravnajte.U šerpu sipajte mleko, kakao, brašno i šećer. Promešajte dobro, pa procedite da ne ostanu grudvice. Onda dodajte posni margarin, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa dodajte čokoladu i promešajte dok se ne sjedini.Zatim prelijte preko podloge od keksa. Poravnajte dobro, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Ostavite 2 sata u frižideru. Zasebno umutite slatku pavlaku sa kakaom i šećerom, pa premažite preko fila. Na kraju, isecite trake i urolajte pomoću špatule.
Možda vas zanima:
PAŠA LOKUM Fantazija od kolača za koju ne trebate da palite šporet
Mekan i kremast, savršen za svečanu i slavsku trpezu.
PAŠA LOKUM Kremast, ukusan i osvežavajući desert sa kokosom, po starom receptu
Savršen za svečane i slavske prilike, a priprema je jednostavna.
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
PAŠA LOKUM Očaravajuća turska poslastica u spoju sa pudingom, poćiće vam voda na usta
Sočni desert sa pudingom i kokosom nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)