ČOKOLADNI PAŠA LOKUM Božanstveni desert za koji ne trebate da palite šporet, a savršen u danima posta
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

Potrebno je:
- 180 g posnog keksa
- 60 g kakaoa
Za fil:
- 1 l sojinog mleka
- 100 g brašna
- 120 g šećera
- 20 g posnog margarina
- 80 g čokolade za kuvanje
Još:
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 1 kašika kakoa
Priprema:
Izblendajte keks, pa dodajte kakao i promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa poravnajte.U šerpu sipajte mleko, kakao, brašno i šećer. Promešajte dobro, pa procedite da ne ostanu grudvice. Onda dodajte posni margarin, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa dodajte čokoladu i promešajte dok se ne sjedini.Zatim prelijte preko podloge od keksa. Poravnajte dobro, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Ostavite 2 sata u frižideru. Zasebno umutite slatku pavlaku sa kakaom i šećerom, pa premažite preko fila. Na kraju, isecite trake i urolajte pomoću špatule.
Možda vas zanima:

PAŠA LOKUM Kremast, ukusan i osvežavajući desert sa kokosom, po starom receptu
Savršen za svečane i slavske prilike, a priprema je jednostavna.

PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

PAŠA LOKUM Očaravajuća turska poslastica u spoju sa pudingom, poćiće vam voda na usta
Sočni desert sa pudingom i kokosom nestaće sa stola odmah.

MAJIN VOĆNI PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA A trešnje mu daju posebnu čar
Napravite čuveni turski desert u sočnoj varijanti sa trešnjama ili višnjama, po receptu Maje Vujčić iz Beograda.

TAKO JEDNOSTAVNE, A SVIMA OMILJENE PALAČINKE Slane sa prazilukom ili slatke sa grizom, izbor je na vama
Prave se brzo i lako, a svi ih vole.

PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni ručak na gurmanski način, ukućani će biti raspamećeni
Lagano jelo bogatog ukusa oduševiće sve koji ga budu probali.

POSNI BURITO SA POVRĆEM Jelo koje budi sva čula, uopšte nećete primetiti da nedostaje meso
Sočan i slasan, pravićete stalno.

LETNJI KOLAČ SA PIŠKOTAMA PO RECEPTU JOVANE PAJIĆ Polizaćete i tanjir koliko je ukusan, a gotov maltene odmah
Najnovijim duetom sa koleginicom i drugaricom Marijom Šerifović odeševila je publiku, a da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovaj sočni kolač. Omiljen njenim ćerkama Heleni i Đini, ne sumnjamo da će se i vama dopasti.

MAĐARSKA HLADNA ČORBA SA VIŠNJAMA Specijalitet koji će vas rashladiti u trenu
Tradicionalno mađarsko letnje jelo, kiselkasta i kremasta supa od višanja, obično se poslužuje pre glavnog jela. Rashladiće vas i osvežiti u trenu. Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Komentari (0)