KNEDLE SA JAGODAMA SU SAVRŠENA LETNJA POSLASTICA Mirisne i slatke, nema im ravnih
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

Potrebno je:
- 500 g krompira
- 150 g brašna
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 500 g jagoda
- 100 g prezle
- 50 g putera
- šećer
- cimet
- šećer
Priprema:
Kuvajte krompir u ljusci oko 20 do 30 minuta. Onda ga oljuštite i izgnječite da dobijete pire.Dodajte brašno, jaje i prstohvat soli, pa sve zajedno umesite dok ne dobijete glatko testo. Jagode operite i očistite. Komadiće testa malo spljoštite na ruci, pa stavite jednu jagodu u sredinu. Onda zatvorite testo oko jagode i oblikujte ga u loptu. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Prokuvajte vodu sa malo soli u velikom loncu. Nakon što proključa, dodajte knedle i kuvajte ih 5 do 10 minuta, sve dok ne isplivaju na površinu. Otopite puter u tiganju, pa propržite prezle dok ne postanu zlatno smeđe. Knedle valjajte u prezle. Posipite ih šećerom i cimetom po ukusu.
Možda vas zanima:

GERMKNEDLE Austrijski specijalitet po receptu za čistu desetku, svaki zalogaj je bolji od prethodnog
U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

SOČNE KNEDLE SA DŽEMOM Desert iz bakine kuhinje koji se ne odbija, za jutro koje se pamti
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.

NEODOLJIVE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Starinski desert brze pripreme koji se topi u ustima
Od navedene količine dobićete 12 do 15 knedli.

KNEDLE SA DŽEMOM Drugačiji desert koju budi nostalgiju na dane detinjstva, a pravi raj za nepca
Sočne i slatke, prste da poližete.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.

SOGAN DOLMA Podsećaju na punjene paprike, a ukusom ostavljaju bez daha
Savršen spoj luka i mesa u jelu čiji se ukus ne zaboravlja.
Komentari (0)