KNEDLE SA JAGODAMA SU SAVRŠENA LETNJA POSLASTICA Mirisne i slatke, nema im ravnih
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 500 g krompira
- 150 g brašna
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 500 g jagoda
- 100 g prezle
- 50 g putera
- šećer
- cimet
- šećer
Priprema:
Kuvajte krompir u ljusci oko 20 do 30 minuta. Onda ga oljuštite i izgnječite da dobijete pire.Dodajte brašno, jaje i prstohvat soli, pa sve zajedno umesite dok ne dobijete glatko testo. Jagode operite i očistite. Komadiće testa malo spljoštite na ruci, pa stavite jednu jagodu u sredinu. Onda zatvorite testo oko jagode i oblikujte ga u loptu. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Prokuvajte vodu sa malo soli u velikom loncu. Nakon što proključa, dodajte knedle i kuvajte ih 5 do 10 minuta, sve dok ne isplivaju na površinu. Otopite puter u tiganju, pa propržite prezle dok ne postanu zlatno smeđe. Knedle valjajte u prezle. Posipite ih šećerom i cimetom po ukusu.
Možda vas zanima:
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA ČOKOLADOM BUDE NOSTALGIJU Iste kao one iz bakine kuhinje, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i slatke, nestaće sa stola odmah.
KNEDLE SA DŽEMOM Kao one iz bakine kuhinje, mirisne, mekane kao duša i sočne, nema im ravnih!
Najbolje stavite duplu meru.
GERMKNEDLE Austrijski specijalitet po receptu za čistu desetku, svaki zalogaj je bolji od prethodnog
U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)