KNEDLE SA JAGODAMA SU SAVRŠENA LETNJA POSLASTICA Mirisne i slatke, nema im ravnih

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

knedle sa jagodama
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g krompira
  • 150 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 500 g jagoda
  • 100 g prezle
  • 50 g putera
  • šećer
  • cimet
  • šećer

Priprema:

Kuvajte krompir u ljusci oko 20 do 30 minuta. Onda ga oljuštite i izgnječite da dobijete pire.Dodajte brašno, jaje i prstohvat soli, pa sve zajedno umesite dok ne dobijete glatko testo. Jagode operite i očistite. Komadiće testa malo spljoštite na ruci, pa stavite jednu jagodu u sredinu. Onda zatvorite testo oko jagode i oblikujte ga u loptu. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Prokuvajte vodu sa malo soli u velikom loncu. Nakon što proključa, dodajte knedle i kuvajte ih 5 do 10 minuta, sve dok ne isplivaju na površinu. Otopite puter u tiganju, pa propržite prezle dok ne postanu zlatno smeđe. Knedle valjajte u prezle. Posipite ih šećerom i cimetom po ukusu. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading