PIRE OD PATLIDŽANA BUDI SVA ČULA Kremast i lagan, biće savršen prilog uz razna jela

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Savršeno ide uz meso i ribu, a zdrav i pun vitamina.

pire od patlidžana
Printscreen

Potrebno je:

  • 3 patlidžana
  • 3 supene kašike ulja
  • so
  • 1 supena kašika susama
  • 2 supene kašike soka od limuna 

Priiprema:

Operite patlidžan, pa ga osušite i isecite po dužini na dva dela. Izdubite proreze po unutrašnjosti. Posolite. Pecite patlidžane oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Uklonite unutrašnjost kašikom pa dodajte limunov sok i ulje. Izblendajte dobro sve dok ne dobijete pire. Susam ispecite na suvom tiganju. 

Komentari (0)

Loading