PIRE OD PATLIDŽANA BUDI SVA ČULA Kremast i lagan, biće savršen prilog uz razna jela
Savršeno ide uz meso i ribu, a zdrav i pun vitamina.
Potrebno je:
- 3 patlidžana
- 3 supene kašike ulja
- so
- 1 supena kašika susama
- 2 supene kašike soka od limuna
Priiprema:
Operite patlidžan, pa ga osušite i isecite po dužini na dva dela. Izdubite proreze po unutrašnjosti. Posolite. Pecite patlidžane oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Uklonite unutrašnjost kašikom pa dodajte limunov sok i ulje. Izblendajte dobro sve dok ne dobijete pire. Susam ispecite na suvom tiganju.
Možda vas zanima:
ZABORAVLJENI PIRE OD PASULJA I KROMPIRA Pravo sirotinjsko bogatstvo na tanjiru
Kremast i jednostavan, ukusa koji se pamti.
KREMASTI PIRE KROMPIR Najbolje služite uz ćufte ili šnicle, za ručak koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
PILAV PO RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Nakon njega zaboravićete na sve druge
Najbolje služite uz piletinu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)