POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g svežeg spanaća
- 2 srednja crna luka
- 3 čena belog luka
- 1 veća šargarepa
- 300 g tofua
- so
- biber
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika limunovog soka
- 3-4 kašike mineralne vode
- 3-4 kašike ulja
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Svež spanać operite i očistite. Propržite seckan crni luk na malo ulja dok ne postane staklast pa dodajte beli luk i propržite. Zatim dodajte spanać i rendanu šargarepu pa kuvajte dok ne ispari sva tečnost. Dodajte mrvljeni tofu, so, biber i limunov sok, pa dinstajte dva minuta. Pomešajte mineralnu vodu i ulje sa praškom za pecivo. List kore stavite na radnu površinu pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Preko stavite drugi list kore, pa ponovo poprskajte. Stavite deo fila sa spanaćem. Kore urolajte po dužini pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.Premažite mešavinom vode i ulja i pospite susamom. Pecite pitu 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA Jedini recept koji će vam ikada trebati
Sočna i slasna, pravićete stalno.
PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
POSNA PITA SA PRAZILUKOM I SPANAĆEM Savršen doručak, najbolje služite uz sojin jogurt
Uspeva svima, a sočna i slasna.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)