POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 500 g svežeg spanaća
- 2 srednja crna luka
- 3 čena belog luka
- 1 veća šargarepa
- 300 g tofua
- so
- biber
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika limunovog soka
- 3-4 kašike mineralne vode
- 3-4 kašike ulja
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Svež spanać operite i očistite. Propržite seckan crni luk na malo ulja dok ne postane staklast pa dodajte beli luk i propržite. Zatim dodajte spanać i rendanu šargarepu pa kuvajte dok ne ispari sva tečnost. Dodajte mrvljeni tofu, so, biber i limunov sok, pa dinstajte dva minuta. Pomešajte mineralnu vodu i ulje sa praškom za pecivo. List kore stavite na radnu površinu pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Preko stavite drugi list kore, pa ponovo poprskajte. Stavite deo fila sa spanaćem. Kore urolajte po dužini pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.Premažite mešavinom vode i ulja i pospite susamom. Pecite pitu 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
POSNA KROMPIRUŠA OD GOTOVIH KORA Jedini recept koji će vam ikada trebati
Sočna i slasna, pravićete stalno.
PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)