POSNA PITA SA SPANAĆEM Gurmanska i slasna, nestaće sa stola čim se postavi

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

spanakopita
Shutterstock

Potrebno je:

  •  500 g kora za pitu
  •  500 g svežeg spanaća
  •  2 srednja crna luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 300 g tofua
  • so
  • biber
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika limunovog soka
  • 3-4 kašike mineralne vode
  • 3-4 kašike ulja
  • susam

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Svež spanać operite i očistite. Propržite seckan crni luk na malo ulja dok ne postane staklast pa dodajte beli luk i propržite. Zatim dodajte spanać i rendanu šargarepu pa kuvajte dok ne ispari sva tečnost. Dodajte mrvljeni tofu, so, biber i limunov sok, pa dinstajte dva minuta. Pomešajte mineralnu vodu i ulje sa praškom za pecivo. List kore stavite na radnu površinu pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Preko stavite drugi list kore, pa ponovo poprskajte. Stavite deo fila sa spanaćem. Kore urolajte po dužini pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.Premažite mešavinom vode i ulja i pospite susamom. Pecite pitu 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading