KREMASTI PIRE KROMPIR Najbolje služite uz ćufte ili šnicle, za ručak koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 800 g krompira
- 80 g putera
- 80 g mleka
- so
Priprema:
Oljuštite i operite krompir, zatim isecite na kolutove ili kriške (tanje sečeni krompir će se brže skuvati). Izmerite puter i mleko. U vodu dodati so i krompir, zatim pustite da se kuva na srednjoj vatri (da se krčka). Nakon što je krompir kuvan, procedite ga. Proceđeni krompir vratite u šerpu i dehidrirajte ga na slaboj vatri par minuta (obavezno mešajte), pazite da ne zagori. Dok je krompir na slaboj vatri dodajte mleko (sobne temperature), zatim i puter (sve vreme mešajte lagano). Nakon par minuta krompir je gotov. Začinite ako ima potrebe. Ukoliko želite da krompir bude gladak, propasirajte ga kroz cediljku. Pire krompir je spreman, možete ga servirati.
Možda vas zanima:
PIRE KROMPIR KAO IZ RESTORANA Kremast i vazdušast, a nema grudvica
Savršeno ide uz ćufte ili spanać.
PIRE KROMPIR IZ SNOVA Totalno menja pravila igre u kuhinji
Nestaje sa stola čim se postavi.
PIRE KROMPIR Brz, preukusan, jednostavan i neverovatno kremast!
Najbolje služite uz meso.
KROMPIR PIRE Savršeno kremast i bez grudvica, super ide uz meso za ručak
Lagan i kremast, a pravi se lako.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)