KREMASTI PIRE KROMPIR Najbolje služite uz ćufte ili šnicle, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

pire krompir
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g krompira
  • 80 g putera
  • 80 g mleka
  • so

Priprema:

Oljuštite i operite krompir, zatim isecite na kolutove ili kriške (tanje sečeni krompir će se brže skuvati). Izmerite puter i mleko. U vodu dodati so i krompir, zatim pustite da se kuva na srednjoj vatri (da se krčka). Nakon što je krompir kuvan, procedite ga. Proceđeni krompir vratite u šerpu i dehidrirajte ga na slaboj vatri par minuta (obavezno mešajte), pazite da ne zagori. Dok je krompir na slaboj vatri dodajte mleko (sobne temperature), zatim i puter (sve vreme mešajte lagano). Nakon par minuta krompir je gotov. Začinite ako ima potrebe. Ukoliko želite da krompir bude gladak, propasirajte ga kroz cediljku. Pire krompir je spreman, možete ga servirati.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading