FAŠIRANE ŠNICLE PO TURSKOM RECEPTU Biće savršenog ukusa, a nema jaja i prezli

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Recept je jednostavan, a ukus savršen.

faširane šnicle
Shutterstock

Savršene faširane šnicle

Pre prženja je neophodno da šnicle dobro začinite. Takođe je potrebno da koristite jednu vrstu mesa, a ne mešano.

Potrebno je:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašiččica tucane paprike
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica korijandera
  • 1 kašika rendanog belog luka
  • 1/2 šolje peršuna
  • 1 crni luk

Priprema:

Crni luk isecite i stavite u vodu. Dodajte začine, beli luk i peršun u mleveno meso pa dobro promešajte. Zatim procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Sjedinite dobro, pa rukama oblikujte loptice, a zatim i dobro spljoštite. Pecite u zagrejanom ulju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading