TESTENINA SA LIMUNOM Osvežavajući ručak za vrele, letnje dane po receptu bez mane
Kremasto jelo obožavaće cela porodica.
Potrebno je:
- 400 g testenine (špagete, lingvini ili fetućine)
- 3 limuna (sok i narendana korica)
- 4 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 80 g rendanog parmezana (plus još za posipanje)
- so i sveže mleveni crni biber po ukusu
- svež peršun za dekoraciju (po želji)
Priprema:
Testeninu skuvajte al dente. Od kuvanja sačuvajte pola čaše vode. Propržite sitno seckan luk na zagrejanom maslinovom ulju.Onda dodajte limunovu koricu i limunov sok. Posolite i pobiberite.Zatim dodajte u tiganj oceđenu testeninu, rendani parmezan i malo vode od kuvanja testenine. Sve dobro pomešajte.Pospite sa još parmezana pa dekorišite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
PASTA SA 4 VRSTE SIRA Sočna i ukusna, a pravi se brzo i lako
Savršen spoj sira sa kačkavaljem u jelu koje se pamti.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.
NAJKREMASTIJA PASTA Sa sirom i suvim vratom, ukućani će stajati u redu za još
Sočna pasta, za prave gurmane i one izbirljive.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)