ORIGINALNI RECEPT ZA BOLONJEZE IZ 1892. GODINE Nekoliko stvari se razlikuje od današnjeg, a ukus je fantastičan

Ivana Pavlović

15:08

Sezonski recepti 0

Umesto špageta koristi se domaća široka testenina, a paradajz nije dominantan sastojak već sporedan.

bolonjeze sos
Shutterstock

Potrebno je:

  • mlevena govedina (po mogućstvu od plećke ili grudi)
  • pančeta
  • šargarepa
  • stabljika celera
  • crni luk
  • sos od paradajza ili oljušteni pelati
  • suvo belo vino
  • punomasno mleko
  • malo supe 
  • puter ili maslinovo ulje 
  • so
  • biber

Priprema:

Pančetu sitno naseckajte pa je otopite u šerpi. Dodajte puter pa sitno seckani crni luk, šargarepu i celer. Prodinstajte u tiganju na tihoj vatri, sve dok ne omekša. Zatim dodajte mlevenu govedinu i mešajte dok ne promeni boju. Nalijte vino i ostavite da ispari. Potom sipajte mleko. Dodajte paradajz i kuvajte na tihoj vatri bar dva sata, uz povremeno dolivanje supe po potrebi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading