KRMENADLE SA KRUŠKAMA Klasik na skroz nov način, polizaćete i prste koliko je ukusno
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.
Potrebno je:
- 6 krmenadli
- 1/2 kašičice sušenog ruzmarina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika prezli
- 2-4 kruške
- 100 ml neutralne pavlake
- 200 ml belog vina
- so
- biber
- 50 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Čekićem za meso izlupajte krmenadle pa ih posolite i pobiberite. Zatim valjajte u brašno i prezle i pecite na ulju. U masnoću od prženja sipajte pavlaku, biber i vino, pa dodajte ruzmarin i oljuštene kruške, isečene na kriške, i prokuvajte desetak minuta. U vatrostalnu posudu stavite krmenadle, pa ih prelijte sosom od krušaka i pavlake. Pecite krmenadle oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KRMENADLE SA KRUŠKAMA IZ RERNE Savršen spoj različitih ukusa u ručku koji se pamti
Slasne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za one izbirljive, a meso se lepi za prste
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za prave gurmane
Dodajte sos ili prilog po želji.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)