KRMENADLE SA KRUŠKAMA Klasik na skroz nov način, polizaćete i prste koliko je ukusno
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.
Potrebno je:
- 6 krmenadli
- 1/2 kašičice sušenog ruzmarina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika prezli
- 2-4 kruške
- 100 ml neutralne pavlake
- 200 ml belog vina
- so
- biber
- 50 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Čekićem za meso izlupajte krmenadle pa ih posolite i pobiberite. Zatim valjajte u brašno i prezle i pecite na ulju. U masnoću od prženja sipajte pavlaku, biber i vino, pa dodajte ruzmarin i oljuštene kruške, isečene na kriške, i prokuvajte desetak minuta. U vatrostalnu posudu stavite krmenadle, pa ih prelijte sosom od krušaka i pavlake. Pecite krmenadle oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KRMENADLE SA KRUŠKAMA IZ RERNE Savršen spoj različitih ukusa u ručku koji se pamti
Slasne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za one izbirljive, a meso se lepi za prste
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za prave gurmane
Dodajte sos ili prilog po želji.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)