KRMENADLE SA KRUŠKAMA Klasik na skroz nov način, polizaćete i prste koliko je ukusno

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.

krmenadle sa kruškama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 krmenadli
  • 1/2 kašičice sušenog ruzmarina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika prezli
  • 2-4 kruške
  • 100 ml neutralne pavlake
  • 200 ml belog vina
  • so 
  • biber
  • 50 ml ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Čekićem za meso izlupajte krmenadle pa ih posolite i pobiberite. Zatim valjajte u brašno i prezle i pecite na ulju. U masnoću od prženja sipajte pavlaku, biber i vino, pa dodajte ruzmarin i oljuštene kruške, isečene na kriške, i prokuvajte desetak minuta. U vatrostalnu posudu stavite krmenadle, pa ih prelijte sosom od krušaka i pavlake. Pecite krmenadle oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading