ZABORAVLJENI PIRE OD PASULJA I KROMPIRA Pravo sirotinjsko bogatstvo na tanjiru
Kremast i jednostavan, ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 300 g belog pasulja
- 300 g krompira
- 3 - 4 čena belog luka
- 3 kašike ulja ili masti
- so i biber po ukusu
Priprema:
Pasulj potopite preko noći u hladnoj vodi.Onda ga procedite pa nalijte svežom vodom i kuvajte dok ne omekša. Zasebno skuvajte oljušten krompir u posoljenoj vodi. Zatim ih procedite i sjedinite u jednoj većoj posudi. Polako umešajte izgnječen beli luk, ulje ili mast, pa sve dobro umutite dok ne dobijete fin pire. Posolite i pobiberite.
Možda vas zanima:
PIRE OD PATLIDŽANA BUDI SVA ČULA Kremast i lagan, biće savršen prilog uz razna jela
Savršeno ide uz meso i ribu, a zdrav i pun vitamina.
PIRE OD KARFIOLA Lagan, kremast i zasitan, nećete moći da prestanete da ga jedete
Služite uz ribu ili jelo po želji.
PIRE OD KARFIOLA Sočan prilog koji super ide uz meso i ribu, a izuzetno zdrav
Kremast i lagan, pravićete stalno.
NAPRAVITE SAVRŠEN PIRE KROMPIR Dodajte mu ova tri sastojka i biće kremast i neodoljiv
Napravite ovako i bićete oduševljeni ukusom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)