ZABORAVLJENI PIRE OD PASULJA I KROMPIRA Pravo sirotinjsko bogatstvo na tanjiru

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Kremast i jednostavan, ukusa koji se pamti.

pire od krompira i pasulja
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g belog pasulja
  • 300 g krompira
  • 3 - 4 čena belog luka
  • 3 kašike ulja ili masti
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Pasulj potopite preko noći u hladnoj vodi.Onda ga procedite pa nalijte svežom vodom i kuvajte dok ne omekša. Zasebno skuvajte oljušten krompir u posoljenoj vodi. Zatim ih procedite i sjedinite u jednoj većoj  posudi. Polako umešajte izgnječen beli luk, ulje ili mast, pa sve dobro umutite dok ne dobijete fin pire. Posolite i pobiberite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading