KISELA SALATA OD PLAVOG PATLIDŽANA Super ide uz roštilj i pečenje, a gotova očas posla

Ivana Pavlović

14:35

Sezonski recepti 0

Pravo letnje osveženje, pravićete stalno.

salata od patlidžana
Shutterstock

Potrebno je:

Za patlidžan:

  • 4 plava patlidžana
  • 1 puna kašičica soli

Za marinadu:

  • 2 zrna bibera
  • 6–10 čenova belog luka
  • 20–40 g šećera 
  • 40 g jabukovog sirćeta
  • pola kašičice soli 
  • ljuta papričica – po želji

Potrebno je:

Isecite patlidžane na štapiće. Onda ih pospite sa kašičicom soli i pustite da odstoje oko pola sata i puste gorčinu. Potom isperite i dobro procedite. Zatim patlidžane propržite u tiganju dok ne omekšaju i blago porumene. Od sitno seckanog belog luka, bibera, šećera, jabukovog sirćeta, soli i ljute papričice napravite marinadu. Stavite u činiju ređajte sloj patlidžana, pa preko nalijte malo marinade. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Na kraju, poklopite i ostavite salatu da se marinira u frižideru preko noći.

Komentari (0)

Loading