KISELA SALATA OD PLAVOG PATLIDŽANA Super ide uz roštilj i pečenje, a gotova očas posla
Pravo letnje osveženje, pravićete stalno.
Potrebno je:
Za patlidžan:
- 4 plava patlidžana
- 1 puna kašičica soli
Za marinadu:
- 2 zrna bibera
- 6–10 čenova belog luka
- 20–40 g šećera
- 40 g jabukovog sirćeta
- pola kašičice soli
- ljuta papričica – po želji
Potrebno je:
Isecite patlidžane na štapiće. Onda ih pospite sa kašičicom soli i pustite da odstoje oko pola sata i puste gorčinu. Potom isperite i dobro procedite. Zatim patlidžane propržite u tiganju dok ne omekšaju i blago porumene. Od sitno seckanog belog luka, bibera, šećera, jabukovog sirćeta, soli i ljute papričice napravite marinadu. Stavite u činiju ređajte sloj patlidžana, pa preko nalijte malo marinade. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Na kraju, poklopite i ostavite salatu da se marinira u frižideru preko noći.
Možda vas zanima:
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
HLADNA SALATA SA PILETINOM I TESTENINOM Savršeno osvežava u vrelim danima, a gotova očas posla
Salatu držite do tri dana u frižideru.
CACIKI SALATA Kremasta i lagana, osvežiće vas u momentu, baš kao ona grčka
Pravi se lako, a pojede brzo.
TUNA SALATA ZA VITKU LINIJU Može da zameni obrok, a zdrava i preukusna
Zasitna i ukusna, savršena za vrele letnje dane.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)