AJVAR OD TIKVICA MILUJE NEPCA Drugačiji i savršen, i dupla mera će biti malo
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom jelu.
Potrebno je:
- 1 kg očišćenih tikvica
- 300 g crnog luka
- 250 g šargarepe
- 70 ml biljnog ulja
- 80 g paradajz pirea
- 1 kašičica soli
- 1 supena kašika šećera
- 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1/2 kašičice mlevenog belog luka
- 1/3 kašičice mlevenog korijandera
- 1 supena kašika sirćeta
Priprema:
Oljuštite tikvice pa ih isecite na kockice. Šargarepu i luk očistite i sitno naseckajte. Ulje zagrejte u velikoj šerpi. Propržite luk dok ne postane staklast pa dodajte šargarepu i pržite još 5 do 7 minuta. Zatim dodajte tikvice i dinstajte još pola sata uz povremeno mešanje. Prebacite povrće u blender pa blendajte dok ne dobijete glatku pastu.Zatim sve vratite u šerpu. Dodajte paradajz pastu, so, šećer, biber, beli luk, korijander i sirće, pa kuvajte još 15-20 minuta na tihoj vatri, uz često mešanje. U sterilisane tegle sipajte vruć ajvar pa dobro zatvorite. Okrenite naopako 5 minuta da se vakumira.
Možda vas zanima:
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
DŽEM OD ŠIPKA PO STARINSKOM RECEPTU Savršen za krofne i palačinke
Isti kao onaj iz bakine kuhinje.
LAŽNI LJUTI AJVAR ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se brzo i lako, a po ukusu mu nema ravnog
Priprema je jednostavna i brza, a ukus fantastičan.
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)