POMFRIT OD TIKVICA ZA FIT LINIJU Mnogo zdraviji, a preukusan, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte sos ili prilog po želji.

pomfrit od tikvica
Printscreen

Potrebno je:

  • 2 veće tikvice
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 50 g parmezana (po želji)
  • 1 jaje (za paniranu verziju)
  • 3 kašike prezli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • so
  • biber po ukusu
  • origano
  • bosiljak
  • dimljena paprika

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.Operite dobro tikvice pa ih oljuštite. Onda ih isecite na štapiće debljine pomfrita.Posolite i ostavite u cediljki 20 minuta da puste višak vode. Zatim tikvice obrišite ubrusom. Prelijte ih maslinovim uljem i začinite origanom, bosiljkom i dimljenom paprikom. Poređajte tikvice na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Okrenite ih na polovini pečenja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading