ČOKOLADNE ŠAPICE IZ BAKINE KUHINJE Jednostavnost i savršen ukus na kome su odrasle generacije
Priprema je skroz jednostavna, a i dupla mera će biti malo.
Potrebno je:
- 80 g gorke crne čokolade
- 250 g mekog putera
- vanilin šećer
- 100 g šećera u prahu
- 300 g brašna
- prstohvat soli
- 2 belanca
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Otopite crnu čokoladu pa ostavite da se ohladi. U jednoj posudi umutite belanca. Zasebno umutote puter i vanilin šećer za krem. Belanca pomešajte sa brašnom i šećerom u prahu, sve dok ne postane glatko. Zatim dodajte otopljenu čokoladu. Pleh obložite pek papirom. Testo stavljajte u modle u obliku šapica. Ređajte u pleh.Pecite šapice oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SLATKE PRŽENICE SE TOPE U USTIMA Gotove za 15 minuta, a i dupla mera je malo
Savršene za doručak ili užinu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)