RUSKE KAPE Savršenstvo kokosa sa čokoladom, nijedna slava ne može da prođe bez njih
Soćne i kremaste, a nema ko ih ne voli.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml mleka
- 200 ml ulja
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakao praha
Za fil:
- 500 ml mleka
- 5 kašika brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 g maslaca
Za preliv:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g maslaca
Za posipanje:
- 200 g kokosovog brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi penasto umutite jaja sa šećerima. Onda dodajte mleko i ulje, pa dobro izmešajte. Polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao prahom, i mešajte, sve dok smesa ne postane glatka. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite biskvit da se prohladi pa ga uz pomoć čaše secite na krugove. Zakuvajte mleko i šećer dok ne provre. Zasebno pomešajte brašno sa malo hladnog mleka da dobijete glatku smesu. Tu smesu dodajte vrelom mleku uz neprestano mešanje. Kuvajte na tihoj vatri dok se smesa ne zgusne. Pustite da se ohladi pa dodajte omekšali maslac i vanilin šećer. Sve dobro mikserom umutite. Nanesite sloj fila na svaki krug pa poklopite drugim krugom. Stavnice kape premažite filom pa valjajte u kokosovo brašno. Čokoladu otopite sa maslacem na pari. Umačite svaku rusku kapu u čokoladni preliv.
Možda vas zanima:
POSNE RUSKE KAPE Mirisni kolačići sa kokosom i čokoladom koji nimalo ne zaostaju za originalom
Kolači koji će ukrasiti svaku slavsku trpezu, po receptu bez mane.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
RUSKE KAPE ZA NAJLEPŠU SLAVU Jednostavni kolači savršenog ukusa
Klasik koji nikad ne izlazi iz mode.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)