RUSKE KAPE Savršenstvo kokosa sa čokoladom, nijedna slava ne može da prođe bez njih

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Soćne i kremaste, a nema ko ih ne voli.

ruske kape
Shutterstock

Potrebno je:
Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml mleka
  • 200 ml ulja
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakao praha

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 5 kašika brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer 
  • 250 g maslaca

Za preliv:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 100 g maslaca

Za posipanje:

  • 200 g kokosovog brašna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi penasto umutite jaja sa šećerima. Onda dodajte mleko i ulje, pa dobro izmešajte. Polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao prahom, i mešajte, sve dok smesa ne postane glatka. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite biskvit da se prohladi pa ga uz pomoć čaše secite na krugove. Zakuvajte mleko i šećer dok ne provre. Zasebno pomešajte brašno sa malo hladnog mleka da dobijete glatku smesu. Tu smesu dodajte vrelom mleku uz neprestano mešanje. Kuvajte na tihoj vatri dok se smesa ne zgusne. Pustite da se ohladi pa dodajte omekšali maslac i vanilin šećer. Sve dobro mikserom umutite. Nanesite sloj fila na svaki krug pa poklopite drugim krugom. Stavnice kape premažite filom pa valjajte u kokosovo brašno. Čokoladu otopite sa maslacem na pari. Umačite svaku rusku kapu u čokoladni preliv.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading