KOMPLET LEPINJA Doručak sa Zlatibora koji pomera granice dobrog ukusa
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
Potrebno je:
- 1 lepinja
- 1 jaje
- 1 supena kašika starog kajmaka
- 5 supenih kašika pretopa (saft, moča od jagnjećeg i prasećeg pečenja - možete ga naći u pečenjarama, pekarama)
Priprema:
Odsecite gornju trećinu lepinje. Donji deo premažite kajmakom, dodajte razbijeno jaje, pa sve dobro umutite u lepinji. Stavite u zagrejanu pećnicu i pecite 10 minuta. Kad izvadite lepinju, prelijte je zagrejanim pretopom.
Možda vas zanima:
SLASNA UŽIČKA KOMPLET LEPINJA Napravi se lako, a pravi užitak za nepca
Savršena za doručak uz šolju jogurta.
UŽIČKA KOMPLET LEPINJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Slasni delikates koji osvaja ukusom
Umesto da idete u Užice, možete sami da napravite kod svoje kuće. Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a pojede se u slast.
NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet sa Zlatibora
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Nikad slasnija
Sočna i slasna, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)