KIFLICE NA VODI OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, pola pleha nestane dok trepnete.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 300 ml. mlake vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- susam ili kim za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u mlakoj vodi, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira.Onda dodajte so i postepeno brašno, uz mešanje dok ne dobijete mekano, glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite sat vremena na toplom da naraste. Zatim, premesite nadošlo testo i podelite na dve lopte. Svaku loptu razvucite u krug, pa isecite na trouglove i uvijte kiflice. Poređajte kiflice na pleh obložen pek papirom. Premažite ih mlakom vodom i pospite susamom ili kimom. Pecite kiflice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumene.
Možda vas zanima:
POSNE KIFLICE NA VODI Mekane i jeftine, a smažu se očas posla
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
BAKINE KIFLICE SA SIROM BOLJE NEGO IZ PEKARE Mirisne i pufnaste, a biće sveže i sutradan
Savršene za doručak uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
GURMANSKE KIFLICE SA SLANINOM Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Mirisne, mekane i sočne, a bićete siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)