PAPAZJANIJA ZA PRAVE GURMANE Zaboravljeno tradicionalno jelo koje ukusom budi sva čula

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo, ukrašeno svežim seckanim peršunom.

papazjanija
Shutterstock

Sastojci:

  • 600 g mekane junetine ili govedine
  • 500 g crvenog luka
  • nekoliko čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • nekoliko karanfilića
  • biber
  • senf 
  • so
  • sirće
  • ulje po izboru
  • prstohvat cimeta

Priprema:
Operite meso pa ga isecite na kockice. Sitno naseckajte crni i beli luk. Ostalo povrće izblendajte pa sjedinite sa mesom. Dodajte i seckanu šargarepu i peršun. Umešajte začine, karanfilić i senf. U lonac poređajte red mesa pa red pripremljene smese sa povrćem. Zatim poklopite i ostavite da odstoji preko noći na hladnom mestu.Kuvajte na blagoj vatri oko sat i po do dva sata. 

Komentari (0)

Loading