PAPAZJANIJA ZA PRAVE GURMANE Zaboravljeno tradicionalno jelo koje ukusom budi sva čula
Služite toplo, ukrašeno svežim seckanim peršunom.
Sastojci:
- 600 g mekane junetine ili govedine
- 500 g crvenog luka
- nekoliko čena belog luka
- 1 šargarepa
- nekoliko karanfilića
- biber
- senf
- so
- sirće
- ulje po izboru
- prstohvat cimeta
Priprema:
Operite meso pa ga isecite na kockice. Sitno naseckajte crni i beli luk. Ostalo povrće izblendajte pa sjedinite sa mesom. Dodajte i seckanu šargarepu i peršun. Umešajte začine, karanfilić i senf. U lonac poređajte red mesa pa red pripremljene smese sa povrćem. Zatim poklopite i ostavite da odstoji preko noći na hladnom mestu.Kuvajte na blagoj vatri oko sat i po do dva sata.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)