OSNOVNI RECEPT ZA KORE Naučite ga jednom i znate za pravljenje svih torti
Dobićete jednostavnu i brzu podlogu za svaku poslasticu.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 140 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- prstohvat soli
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo. Umutite jaja sa šećerima dok ne dobijete penastu smesu. Onda dodajte ulje i mleko pa dobro sve izmešajte. Dodajte prosejane suve sastojke pa špatulom dobro promešajte. Sve izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je kora pečena. Ostavite koru pola sata da se ohladi u kalupu pa izvadite i skroz ohladite.
JOGURT POGAČICE SE TOPE U USTIMA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Mekane kao duša i sočne, smažu se očas posla.
MUSAKA SA JABUKAMA I KROMPIROM ZA PRAVE GURMANE Klasik na moderan način
Sočna i preukusna, ukućani će stajati u redu za još.
BEŠAMEL SOS SA PEČURKAMA SUPER IDE UZ LAZANJE Baš ovako ga prave u Francuskoj
Dodaje šmek svakom jelu.
GIRICE IZ RERNE SUPER IDU UZ PIVO Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Samo dodajte prilog po želji.
BELA PITA SVAKIM ZALOGAJEM ZAUSTAVLJA DAH Bogata, kremasta tekstura i nežna aroma limuna
Savršeni za slavu ili doček Nove godine.
Komentari (0)