CARSKA PITA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA A sve se samo pomeša i peče
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 2 čaše brašna
- 1 čaša kukuruznog brašna
- 250 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g šunke
- 100 g parizera
- 100 g čajne
- 4 kisela krastavčića
- 2 kašičice soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja pa posolite. Onda dodajte jogurt i ulje. Iseckajte sitno šunku, parizer, čajnu i krastavčiće. Pomešajte oba brašna sa praškom za pecivo. Zatim dodajte u umućena jaja pa polako varjačom sjedinite. Umešajte polako seckane sastojke. Pleh obložite pek papirom pa pospite brašnom. Izlijte smesu i pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
PITA OD BAJATOG HLEBA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Jeftina i izdašna, a nema joj ravne
Sočna i slasna, savršena za doručak ili večeru.
ZLATNA PITA SA PAPRIKAMA Hrskava spolja, sočna iznutra, pravo čudo u tepsiji
Nestaće sa stola odmah.
PARADAJZ PITA ZA PRAVE GURMANE Sve se samo pomeša i peče, a ukusa da ti pamet stane
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
CARSKA PITA Sočno predjelo koje budi sva čula, a gotovo za 20 minuta
Sočna i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)