CARSKA PITA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA A sve se samo pomeša i peče

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

carska pita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • 250 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 g šunke
  • 100 g parizera
  • 100 g čajne
  • 4 kisela krastavčića
  • 2 kašičice soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.  U jednoj posudi penasto umutite jaja pa posolite. Onda dodajte jogurt i ulje. Iseckajte sitno šunku, parizer, čajnu i krastavčiće. Pomešajte oba brašna sa praškom za pecivo. Zatim dodajte u umućena jaja pa polako varjačom sjedinite. Umešajte polako seckane sastojke. Pleh obložite pek papirom pa pospite brašnom. Izlijte smesu i pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading