ROMESKO SOS SAVRŠENO IDE UZ ROŠTILJ U Kataloniji se baš ovako pravi, a obavezan je na svakoj proslavi
Pravi se lako, a dodaće na ukusu.
Potrebno je:
- 12 kalčota (slatki mladi luk ili krupniji mladi luk ako nema originalnog)
- maslinovo ulje
- Za romesko sos:
- 2 crvene paprike
- 2 čena belog luka
- 50 g badema ili lešnika
- 1 paradajz
- 2 kašike sirćeta od crnog vina
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema:
Lukove pecite na roštilju sve dok spoljašnja ljuska ne pocrni. Onda ih sklonite i uvijte u krpu, dok ne omekšaju. Zatim ogulite zagoreli sloj, ostavljajući mekanu unutrašnjost. U blenderu sjedinite pečene paprike, paradajz, bademe, beli luk, sirće i maslinovo ulje, pa blendajte dok smesa ne postane glatka smesu. Začinite po ukusu., Tople kalčote umačite u romesko sos.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)