KESTEN TORTA MIRIŠE NA JESEN Nema paljenja rerne, a ukusa kao da ste se trudili satima
Slatka i jednostavna, za sve prilike.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 6 kašika šećera
- 2 kašike čokolade u prahu
- 3 dl čokoladnog mleka
- 500 g kesten pirea
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 3+2 dl slatke pavlake
- 100 g čokolade
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca pa umutite sa 2 kašike šećera u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa preostalim šećerom. Sjedinite varjačom sa šamom od belanaca. Umešajte brašno i čokoladu pa polako promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje pa izlijte pripremljenu smesu.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru presecite uzdužno na 3 dela. Čokoladnim mlekom poprskajte kore. Puter umutite šećerom u prahu pa umešajte kesten pire. Mutite mikserom. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag pa polako sjedinite sa kesten filom. Trećinom fila premažite prvu koru pa preklopite drugom. Zatim nanesite drugu trećinu fila i prekrijte trećom korom. Premažite tortu od gore pa premažite otopljenom čokoladom sa 2 ili 3 kašike ulja. Na kraju, dekorišite umućenom slatkom pavlakom.
Možda vas zanima:
KESTEN TORTA SA KANDIRANIM VOĆEM Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Nema ko vam neće tražiti recept.
POSNA KESTEN TORTA ZA NAJLEPŠU JESEN Pravi se lako, a svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
BRZA PESAK TORTA BEZ PEČENJA Kremasta poslastica koja razbija ukusom
Savršena za iznenadne goste, ali i sve svečane prilike.
RAFAELO TORTA SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sama, a preukusna i kremasta
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)