GRČKA TORTA SE TOPI U USTIMA Prepuna keksa i sočnog fila, i komšije će doći nepozvane
Kremasta i slatka, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
Za jednu kore je potrebno (peku se 3)
- 4 belanca
- 7 kašika šećera
- 6 kašika mlevenih oraha
- 6 kašika mlevenog keksa
Za fil:
- 12 žumanaca
- 200 g šećera
- 5 kašika brašna
- 750-800 ml mleka
- 250 g maslaca
- 100 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
- 150 g mlevenog keksa
- 150 g mlevenih oraha
Za dekoraciju: po želji
Priprema:
Belanca odvojte od žumanaca. Belanca penasto umutite sa šećerom pa dodajte mleveni keks i orahe. Dobro izmešajte i pecite. Ponovite postupak da dobijete 3 kore. Žumanca pomešajte sa šećerom i malo brašna, pa skuvajte u 800 ml mleka. Kada se fil prohladi, dodajte maslac pa umutite. Potom dodajte čokoladu, mlevene orahe i mleveni keks. Nafilujte tortu, pa je ostavite u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
RUMBA TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a tera vodu na usta
Kremasta i jednostavna, savršena za sve prilike.
BRZA KEKS TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a vole je od 7 do 107 godina
Nema ko če ostati na samo jednom parčetu.
BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANE PRILIKE Kremasta poslastica koja se topi u ustima
Svi će vam tražiti dodatno parče.
KINDER TORTA ZA DEČIJE ROĐENDANE Topi se u ustima, a svi je vole
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)