GRČKA TORTA SE TOPI U USTIMA Prepuna keksa i sočnog fila, i komšije će doći nepozvane

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i slatka, ukusa koji priča priče.

grčka torta s pomorandžom
Printscreen

Potrebno je:

Za jednu kore je potrebno (peku se 3)

  • 4 belanca
  • 7 kašika šećera
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 6 kašika mlevenog keksa

 

Za fil:

  • 12 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 5 kašika brašna
  • 750-800 ml mleka
  • 250 g maslaca
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g crne čokolade
  • 150 g mlevenog keksa
  • 150 g mlevenih oraha

Za dekoraciju: po želji

Priprema:

Belanca odvojte od žumanaca. Belanca penasto umutite sa šećerom pa dodajte mleveni keks i orahe. Dobro izmešajte i pecite. Ponovite postupak da dobijete 3 kore. Žumanca pomešajte sa šećerom i malo brašna, pa skuvajte u 800 ml mleka. Kada se fil prohladi, dodajte maslac pa umutite. Potom dodajte čokoladu, mlevene orahe i mleveni keks. Nafilujte tortu, pa je ostavite u frižideru da se stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading