POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Pravi se maltene sama, a deca će je obožavati

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

posna kesten torta
Shutterstock

Potrebno je:

Kore: 

  • 200 g mlevenih oraha
  • 150 g meda
  • 250 ml soka od pomorandže
  •  200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 300 g brašna
  • 1 kašika kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml ulja

Fil: 

  • 750 g kesten pirea
  • 50 g pekmeza od kajsije
  • 200 g seckanih oraha
  • 3 kašike ruma

Glazura:

  • 200 g posne čokolade
  • 1 kašika ulja.

Priprema:


Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlevene orahe, med, sok od pomorandže, šećere, brašno, kakao, ulje i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim koru podelite na tri dela. Kesten pire sjedinite sa pekmezom i rumom pa umutite i dodajte seckane orahe. Čokoladu otopite sa uljem da dobijete glazuru.Ređajte tortu sledećim redosledom:kore-fil-kore-fil.glazura.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading