POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Pravi se maltene sama, a deca će je obožavati
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
Kore:
- 200 g mlevenih oraha
- 150 g meda
- 250 ml soka od pomorandže
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 300 g brašna
- 1 kašika kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
Fil:
- 750 g kesten pirea
- 50 g pekmeza od kajsije
- 200 g seckanih oraha
- 3 kašike ruma
Glazura:
- 200 g posne čokolade
- 1 kašika ulja.
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mlevene orahe, med, sok od pomorandže, šećere, brašno, kakao, ulje i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim koru podelite na tri dela. Kesten pire sjedinite sa pekmezom i rumom pa umutite i dodajte seckane orahe. Čokoladu otopite sa uljem da dobijete glazuru.Ređajte tortu sledećim redosledom:kore-fil-kore-fil.glazura.
Možda vas zanima:
POSNA KESTEN TORTA BEZ PEČENJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Neodoljiva poslastica savršena za dane posta.
POSNA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM Ako volite Švarcvald, ovu poslasticu ćete obožavati
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
BRZA POSNA TORTA Ne treba da palite rernu, a savršena za sve svečanosti
Kremasta i osvežavajuća, pravićete stalno.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)