MILIONEROV KOLAČ ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE Nije skup, a ukusom bolji od svake torte
Prepun karamele, meda i čokolade nema ko će mu odoleti.
Potrebno je:
Za testo:
- 350 g brašna
- 230 g maslaca
- 130 g kristal šećera
- prstohvat soli
Za sloj s karamelom:
- 400 ml kondenzovanog mleka
- 200 g šećera
- 200 g maslaca
- 4 kašike otoplenog meda
Za sloj sa čokoladom:
- 250 g čokolade po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite maslac, šećer i so pa dodajte brašno, uz neprestano mućenje. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite da se biskvit ohladi pa ga stavite u frižider. Zagrejte mleko, maslac i šećer sa medom na srednjoj vatri, pa mešajte oko pola sata, dok ne dobijete gust karamel. Pripremljenom smesom prelijte biskvit pa vratite u frižider. Na pari otopite čokoladu pa njome prelijte karamel i opet vratite u frižider. Ukrasite kolač po želji i secite na kocke.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)