MILIONEROV KOLAČ ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE Nije skup, a ukusom bolji od svake torte

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Prepun karamele, meda i čokolade nema ko će mu odoleti.

milionerov kolač
Shutterstock

Potrebno je:


Za testo:

  • 350 g brašna
  • 230 g maslaca
  • 130 g kristal šećera
  • prstohvat soli

 

Za sloj s karamelom:

  • 400 ml kondenzovanog mleka
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 4 kašike otoplenog meda


Za sloj sa čokoladom:

  • 250 g čokolade po ukusu


Priprema


Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite maslac, šećer i so pa dodajte brašno, uz neprestano mućenje. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ostavite da se biskvit ohladi pa ga stavite u frižider. Zagrejte mleko, maslac i šećer sa medom na srednjoj vatri, pa mešajte oko pola sata, dok ne dobijete gust karamel. Pripremljenom smesom prelijte biskvit pa vratite u frižider. Na pari otopite čokoladu pa njome prelijte karamel i opet vratite u frižider. Ukrasite kolač po želji i secite na kocke.

Komentari (0)

Loading