HILANDARSKE GURABIJE SE JEDU I KADA NIJE POST A ovako ih vekovima prave monasi
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 300 g margarina
- 150 g šećera
- 250 g meda
- 1 kg brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na umerenu temperaturu.U jednoj posudi umutite margarin pa dodajte šećer i med i dobro izmešajte. Onda dodajte brašno i zamesite glatko testo. Zatim ga razvaljajte u štangle pa secite na podjednake komadiće. Od svakog među dlanovima napravite lopticu. Spljoštite je pritiskom palca. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite gurabije u rerni zagrejanoj na umerenoj temperaturi.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)