SOČNE KRMENADLE SA KRUŠKAMA ZA SAVRŠEN RUČAK A meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Ručak u kome će cela porodica uživati.

krmenadle sa kruškama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 krmenadle
  • 2 velike zrele kruške, isečene na kriške
  • 1 kašika maslaca
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • prstohvat cimeta
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Krmenadle začinite solju i biberom, pa ih pecite na srednjoj vatri dok ne postanu zlatne s obe strane. Izvadite ih iz tiganja i pokrijte folijom da ostanu tople. U istom tiganju otopite maslac, dodajte kriške krušaka i pržite ih dok ne omekšaju. Dodajte med, balzamiko sirće i prstohvat cimeta, pa kuvajte nekoliko minuta dok kruške ne postanu karamelizovane i sos se ne zgusne. Vratite krmenadle u tiganj i prelijte ih sosom od krušaka. Poslužite uz pečeni krompir ili pire.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading