SOČNE KRMENADLE SA KRUŠKAMA ZA SAVRŠEN RUČAK A meso se lepi za prste
Ručak u kome će cela porodica uživati.
Potrebno je:
- 4 krmenadle
- 2 velike zrele kruške, isečene na kriške
- 1 kašika maslaca
- 2 kašike meda
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- prstohvat cimeta
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krmenadle začinite solju i biberom, pa ih pecite na srednjoj vatri dok ne postanu zlatne s obe strane. Izvadite ih iz tiganja i pokrijte folijom da ostanu tople. U istom tiganju otopite maslac, dodajte kriške krušaka i pržite ih dok ne omekšaju. Dodajte med, balzamiko sirće i prstohvat cimeta, pa kuvajte nekoliko minuta dok kruške ne postanu karamelizovane i sos se ne zgusne. Vratite krmenadle u tiganj i prelijte ih sosom od krušaka. Poslužite uz pečeni krompir ili pire.
Možda vas zanima:
GURMANSKE KRMENADLE SA LIMUNOM I BELIM LUKOM Mirisne i sočne, a meso se lepi za prste
Za ručak koji se pamti.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA IZ RERNE Savršen spoj različitih ukusa u ručku koji se pamti
Slasne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
SOČNE KRMENADLE U JOGURT SOSU Svaki zalogaj je raj za nepca
Ručak ukusa za čistu desetku.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)