POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA ZA PETAK KOJI SE PAMTI Bolje sigurno niste jeli
Nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- posni listovi lazanje
- srednja glavica crnog luka
- 2 šolje paradajz-sosa ili soka
- 3 čena belog luka
- 300 g pečuraka
- so
- biber
- origano
- ulje
- brašno
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno iseckajte crni luk i na ulju ga pržite s iseckanim belim lukom. Nakon tri minuta dodajte pečurke. Skinite s vatre, pa u tiganj na tihoj vatri sipajte brašno, vodu i začine. Ključalom vodom prelijte lazanje pa ostavite tako jedan minut. U vatrostalnu činiju poređajte listove lazanje pa prelijte paradajz sosom. Dodajte još red listova pa ponovite postupak. Pecite lazanje oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.
POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
BRZ, LAGAN I UKUSAN OBROK Zelena lazanja je tako dobro jelo da ćete se lako navući na njega
Spoj namirnica je neverovatan.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)