ČOKOLADNA TORTA SA BANANAMA MIRIŠE NA DETINJSTVO Ispadne baš kao ona bakina
Savršena za sve svečane i slavske prilike.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
Za krem:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 1 kašika šećera u prahu
- 4 banane
Za dekoraciju:
- kakao
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Onda dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Sjedinite dobro pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon što se prohladi, presecite koru na 3 dela. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa skinite sa vatre i dodajte polomljenu čokoladu. Mešajte sve dok se smesa ne otopi. Preko prve kore nanesite čokoladni krem i poređajte banane. Prekrijte sa drugom korom pa ponovite postupak. Na kraju, prekrijte trećom korom. Premažite celu tortu preostalim kremom i pospite kakaom.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
ANA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Sa 4 vazdušaste kore i kremastim čokoladnim filom
Ako volite čokoladne poslastice, Ana tortu ćete obožavati.
DINASTIJA TORTA NE IZLAZI IZ MODE A bila je hit u staroj Jugoslaviji
Nazvana po čuvenoj američkoj sapunici iz 80 ih godina, bogata i kalorična.
ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
Komentari (0)