DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA MIMOZA SALATU Gosti će je razgrabiti u trenu
Sočna i slasna, prste da poližete.
Potrebno je:
- 4 krompira srednje veličine
- 4 kuvana jaja
- 300 g stišnjene šunke
- 300 g kačkavalja
- 350 g kisele pavlake
- 150 g majoneza
- so
- začini po ukusu
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci i oljuštite. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku i majonez, pa začinite po ukusu. Narendajte svaki sastojak u dva sloja pa ređajte u činiju. Odvojite 2 žumanca za dekoraciju,a ostatak narendajte. Prelivom od majoneza i pavlake premažite dno činije pa narendajte krompir i posolite. Preko toga nanesite sloj preliva pa izrendanu stišnjenu šunku i tanko premažite prelivom. Narendajte sloj kuvanih jaja pa posolite i premažite prelivom. Na kraju narendajte kačkavalj. Dekorišite mimoza salatu žumancima koje ste ostavili.
Možda vas zanima:
GURMANSKA SALATA SA KUVANIM JAJIMA Pojede se i pre nego što se postavi
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
DANSKA SALATA BOLJA OD RUSKE I MIMOZE ZAJEDNO Polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i slasna, nema joj ravne.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)