POGAČICE SA SIROM BOLJE NEGO IZ PEKARE Ukusa da ti pamet stane
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 150 g izdrobljenog sira
- 1 jaje za premazivanje
- susam ili kim za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno pomešajte jogurt i ulje, pa ih dodajte suvim sastojcima i umesite glatko testo. Zatim dodajte izdrobljeni sir. Razvaljajte testo na debljinu od oko 1,5 do 2 centimetra, pa čašom vadite pogačice. Poređajte ih na pleh obložen pek-papirom. Potom ih premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite pogačice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE SA SIROM Lisnate i hrskave, savršene za doručak, samo dodajte šolju jogurta
Sočne i mekane, prste da poližete.
BRZE INTEGRALNE POGAČICE SA SIROM Nema čekanja da testo narastu, a bolje niste jeli
Gotove očas posla, a i dupla mera je malo.
POGAČICE SA KAJMAKOM RAZVALJUJU UKUSOM I dupla mera će biti malo
Mirisne i sočne, prste da poližete.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Prave se brzo i jednostavno, a nestaju iz vangle još brže
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)