TURSKI MOKRI KOLAČ SE TOPI U USTIMA A sve se samo pomeša i peče

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

turski mokri kolač
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša (od 200 ml) šećera
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 3 pune kašike kakaoa

Preliv:

  • 1 čaša šećera
  • 1/2 čaše ulja
  • 3,5 čaša mleka
  • 6 kašika kakaoa

Priprema:

Biskvit: Jaja penasto umutiti sa šećerom. Sipati ulje i mleko, mutiti da se sjedini. U drugoj činiji pomešati suve sastojke i dodati u umućena jaja sve vreme mešajući mutilicom. Sipati u pleh obložen pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ili dok testo nije unutra pečeno, proverite čačkalicom.

Preliv: Pomešati kakao i šećer, dodati ulje i mešati dok se ne dobije pasta. Dodati mleko i kuvati 10 minuta.

Pečeni kolač okrenuti da gore bude donja strana. Kad se prohladi iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom. Po želji posuti rendanom čokoladom. Služiti uz kuglu sladoleda od vanile ili sa kašikom šlaga.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading