TURSKI MOKRI KOLAČ SE TOPI U USTIMA A sve se samo pomeša i peče
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 2 čaše brašna
- 1 čaša (od 200 ml) šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 3 pune kašike kakaoa
Preliv:
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 3,5 čaša mleka
- 6 kašika kakaoa
Priprema:
Biskvit: Jaja penasto umutiti sa šećerom. Sipati ulje i mleko, mutiti da se sjedini. U drugoj činiji pomešati suve sastojke i dodati u umućena jaja sve vreme mešajući mutilicom. Sipati u pleh obložen pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ili dok testo nije unutra pečeno, proverite čačkalicom.
Preliv: Pomešati kakao i šećer, dodati ulje i mešati dok se ne dobije pasta. Dodati mleko i kuvati 10 minuta.
Pečeni kolač okrenuti da gore bude donja strana. Kad se prohladi iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom. Po želji posuti rendanom čokoladom. Služiti uz kuglu sladoleda od vanile ili sa kašikom šlaga.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ OD GRIZA SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Po ukusu mu nema ravnog
Mekan kao duša i sočan, i dupla mera je malo.
KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA NA ČAŠE Starinski recept iz bakine sveske koji vraća u detinjstvo
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MRAMORNI KOLAČ MILUJE NEPCA Pravi se maltene sam, a ukusom bolji od svake torte
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNI KOLAČ SA MAKOM Zamirisaće cela kuća na vanilu, a savršen za iznenadne goste
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)