TORTA BELI ŠUŠKAVAC Jednostavna i nežna poslastica koja razvaljuje ukusom

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i lagana, smazaće se u trenu.

torta beli šuškavac
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 450 g šećera
  • sok od pola limuna

Za fil:

  • 13 žumanaca
  • 17 kašika šećera
  • 120 g belog krema
  • 220 g bele čokolade
  • 270 g maslaca

Za dekoraciju:

  • 350 g šlaga

Priprema:

Rernu zagrejte na 100 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom pa dodajte limunov sok. Smesu sipajte na pleh obložen pek papirom. Sušite oko 3 sata na 100 stepeni. Istim postupkom napravite i drugu koru. Za to vreme pravite fil. Umutite žumanca sa šećerom pa ih kuvajte na pari. Na polovini kuvanja umešajte čokoladu pa skinite sa vatre i pustite da se ohladi. Zatim umutite maslac i beli krem. Sjedinite sa filom pa dobro umutite. Zasebno umutite šlag. Preko kore nanesite pola fila pa preko drugu koru. Preko nje nanesite ostatak fila. Tortu dekorišite šlagom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading