TORTA BELI ŠUŠKAVAC Jednostavna i nežna poslastica koja razvaljuje ukusom
Kremasta i lagana, smazaće se u trenu.
Potrebno je:
Za koru:
- 7 belanaca
- 450 g šećera
- sok od pola limuna
Za fil:
- 13 žumanaca
- 17 kašika šećera
- 120 g belog krema
- 220 g bele čokolade
- 270 g maslaca
Za dekoraciju:
- 350 g šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 100 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom pa dodajte limunov sok. Smesu sipajte na pleh obložen pek papirom. Sušite oko 3 sata na 100 stepeni. Istim postupkom napravite i drugu koru. Za to vreme pravite fil. Umutite žumanca sa šećerom pa ih kuvajte na pari. Na polovini kuvanja umešajte čokoladu pa skinite sa vatre i pustite da se ohladi. Zatim umutite maslac i beli krem. Sjedinite sa filom pa dobro umutite. Zasebno umutite šlag. Preko kore nanesite pola fila pa preko drugu koru. Preko nje nanesite ostatak fila. Tortu dekorišite šlagom.
Možda vas zanima:
PUSLICA TORTA SA ORASIMA SE TOPI U USTIMA Vazdušasta i hrskava, i dupla mera je malo
Slatka i neodoljiva, po ukusu joj nema ravne.
BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANE PRILIKE Kremasta poslastica koja se topi u ustima
Svi će vam tražiti dodatno parče.
KINDER TORTA ZA DEČIJE ROĐENDANE Topi se u ustima, a svi je vole
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM STARINSKI RECEPT ZA PUSLICA TORTU Nežna, kremasta, lagana i bez mane
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)