LIND TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za koru:
- 100 g maslaca
- 400 g keksa s kakaoom
- 30 ml espreso kafe
Za fil:
- 100 ml vode
- 400 g tamne čokolade
- 10 g želatina
- 450 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
- 2 kašike kakao praha
Za glazuru:
- 50 g šećera
- 100 g crne čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Keks izmrvite pa pomešajte sa kafom i otopljenim maslacem. Promešajte pa stavite u kalup za tortu. Zgusnite želatin na pari pa ga dodajte u otopljenu čokoladu. Zasebno šećer umutite sa slatkom pavlakom pa tome polako dodajte čokoladnu smesu. Preko izmrvljenog keksa prelijte smesu. Čokoladu otopite sa šećerom i slatkom pavlakom, da dobijete glazuru. Na kraju tortu prelijte čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
LEŠNIK TORTA ZA DEČIJE ROĐENDANE Tri kore različitog ukusa i kremasti fil
Gosti će vam tražiti i parče za poneti.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)