BAKIN STARI RECEPT ZA FRITULE Zamiriše cela kuća, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Nećete moći da prestanete da jedete.

fritule
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g mekog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 2 kašike šećera
  • 180 ml jogurta
  • 1 celo jaje
  • prstohvat soli
  • na vrh kašičice cimeta
  • šećer u prahu za posipanje
  • ulje za prženje

Priprema

Umutite jaje, pa dodajte uz mešanje jogurt, šećer i vanilin šećer i so. Potom postepeno, uz mešanje dodajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i cimetom. Treba da dobijete gusto testo. Sipajte dosta ulja u dublji tiganj ili lonac. Treba da ga bude toliko da fritule plivaju u njemu i ne dodiruju dno. Uključite da se greje. Kad ulje bude dobro zagrejano, vadite kašikom testo i spuštajte ih u ulje da se prže na srednjoj temperaturi. Da vam ne bi bile rogate, odnosno da ne bi ostali hrskavi delovi koji štrče i da dobijete savršeno glatke i okruglaste fritule, najpre umočite kašiku u vrelo ulje i potom uzimajte testo - ono će na taj način samo skliznuti s kašike i neće se razvlačiti i formirati rogići. Pržite dok ne porumeni lepo, pa okrenite na drugu stranu. Kad se prohladi, pospite fritule šećerom u prahu.

Komentari (0)

Loading