MEKANE I SOČNE PALAČINKE Po ovom receptu ih je pravila i britanska kraljica
Samo dodajte slani ili slatki prilog po želji.
Potrebno je:
- 4 šoljice brašna
- 4 kašike šećera
- 2 šoljice mleka
- 2 jajeta
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike topljenog putera
- 3 kašičice limunovog soka
Priprema:
U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i polovinom mleka pa dodajte brašno i sve umutite. Dodajte sodu bikarbonu, limunov sok i otopljeni maslac, pa opet kratko umutite. Zatim pecite palačinke na vrelom podmazanom tiganju sa obe strane. Filujte nadevom po želji.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Biće mekane kao duša
Vazdušaste i neodoljive, nema ko će im odoleti.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA NAJMEKŠE PALAČINKE Prosto će se topiti u ustima
Dodavanjem pola čaše ovog napitka osetićete ogromnu razliku:biće mekane kao duša, vazdušaste i sočne.
KINESKE PALAČINKE SA MLADIM LUKOM Hrskave spolja i mekane iznutra
Služite tople uz prilog po želji.
DOMAĆE PALAČINKE OD HELJDE Ne goje i mnogo su zdravije, a tope se u ustima
Biće super i hladne, i mekane i sutradan.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)