MAFINI SA DŽEMOM SAVRŠENI ZA IZNENADNE GOSTE A gotovi dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Mirisni i sočni, nema ko će im odoleti.

mafini sa đumbirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • malo cimeta
  • 1 decilitar ulja
  • 2 decilitra mleka
  • 13 kašika brašna
  • 3 kašike griza
  • kesica praška za pecivo
  • kašika kakao praha
  • džem od kajsija
  • 100 g čokolade



Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerima. Onda dodajte ulje, mleko, cimet, griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sjedinite dobro pa smesu podelite na 2 dela. Jednom delu dodajte kakao. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Sipajte trećinu žute smesu u kalup. Zatim nanesite po pola kašičice džema od kajsija. Odozgo sipajte tamno testo, dok ne prekrije džem. Pecite mafine oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda ostavite par minuta da se prohlade. Otopite čokoladu na tihoj vatri sa 2 kašike mleka i kašikom ulja, pa time prelijte mafine. Na kraju ih pospite čokoladnim mrvicama.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading