MAFINI SA DŽEMOM SAVRŠENI ZA IZNENADNE GOSTE A gotovi dok pristavite kafu
Mirisni i sočni, nema ko će im odoleti.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- malo cimeta
- 1 decilitar ulja
- 2 decilitra mleka
- 13 kašika brašna
- 3 kašike griza
- kesica praška za pecivo
- kašika kakao praha
- džem od kajsija
- 100 g čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerima. Onda dodajte ulje, mleko, cimet, griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sjedinite dobro pa smesu podelite na 2 dela. Jednom delu dodajte kakao. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Sipajte trećinu žute smesu u kalup. Zatim nanesite po pola kašičice džema od kajsija. Odozgo sipajte tamno testo, dok ne prekrije džem. Pecite mafine oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda ostavite par minuta da se prohlade. Otopite čokoladu na tihoj vatri sa 2 kašike mleka i kašikom ulja, pa time prelijte mafine. Na kraju ih pospite čokoladnim mrvicama.
Možda vas zanima:
MAFINI SA BANANAMA Biće sočni i mekani kao duša, a gotovi za pola sata
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNI MAFINI SA MALINAMA I LIMUNOM Sočni desert od kog će zamirisati cela kuća
Sočni i slatki, prava rapsodija ukusa.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)