IMAM BALDI GREJE DUŠU I TELO Zbog njega je i hodža pao u nesvest

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Savršeno za dane posta, ili one koji vode računa o ishrani.

imam baldi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 patlidžana srednje veličine
  • 2 kašike ulja
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 5-6 čenova belog luka
  • 1 konzerva paradajz pelata
  • 2 dl kečapa
  • 2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašika svežeg vlašca
  • biber i so po ukusu
  • 1 kašika smeđeg šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Po dužini zasecite patlidžane pa ih dobro izdubite. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Potom ih posolite sa svih strana pa stavite na cediljku da se ocede. Naseckajte luk sitno na trakice pa ga dinstajte 10 minuta sa 2 kašike ulja, na tihoj vatri. Zatim dodajte beli luk i dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte pelat i kečap sa začinima pa dobro promešajte. Dinstajte sve dok ne dobijete gust sos.  Pripremljenim sosom nafilujte patlidžane pa ih prebacite u pleh obložen pek papirom. Sipajte vodu na dno tepsije u visini od oko 2cm. Prekrijte folijom i stavite u rernu na 200 stepeni. Zatim pecite pokriveno sve dok dok viljuška ne prolazi lagano kroz njih. Na kraju otkrijte i zapecite još 10 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading