IMAM BALDI GREJE DUŠU I TELO Zbog njega je i hodža pao u nesvest
Savršeno za dane posta, ili one koji vode računa o ishrani.
Potrebno je:
- 3 patlidžana srednje veličine
- 2 kašike ulja
- 1 veća glavica crnog luka
- 5-6 čenova belog luka
- 1 konzerva paradajz pelata
- 2 dl kečapa
- 2 kašičice sušenog bosiljka
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašika svežeg vlašca
- biber i so po ukusu
- 1 kašika smeđeg šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Po dužini zasecite patlidžane pa ih dobro izdubite. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Potom ih posolite sa svih strana pa stavite na cediljku da se ocede. Naseckajte luk sitno na trakice pa ga dinstajte 10 minuta sa 2 kašike ulja, na tihoj vatri. Zatim dodajte beli luk i dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte pelat i kečap sa začinima pa dobro promešajte. Dinstajte sve dok ne dobijete gust sos. Pripremljenim sosom nafilujte patlidžane pa ih prebacite u pleh obložen pek papirom. Sipajte vodu na dno tepsije u visini od oko 2cm. Prekrijte folijom i stavite u rernu na 200 stepeni. Zatim pecite pokriveno sve dok dok viljuška ne prolazi lagano kroz njih. Na kraju otkrijte i zapecite još 10 minuta.
Možda vas zanima:
RIBLJI PAPRIKAŠ GREJE DUŠU I TELO Posni ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Samo dodajte salatu po želji.
KAFANSKI GRAŠAK NIKO NE ODBIJA Jedan sastojak mu daje poseban šmek
Svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
KREMASTA MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak za čistu desetku koji će cela porodica obožavati.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)