KIŠ SA AJVAROM BUDI SVA ČULA Zbog njega se krši svaka dijeta

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

kiš sa ajvarom
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca ili margarina
  • malo soli
  • 3-4 kašike hladne vode

Za fil:

  • 3 jaja
  • 150 ml pavlake
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 2-3 kašike ajvara
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Pripremite testo tako što ćete pomešati brašno, hladan maslac i malo soli, pa dodajte vodu i umesite glatko testo. Razvucite ga i stavite u podmazan kalup za pečenje. Umutite jaja s pavlakom, dodajte rendani kačkavalj i ajvar, posolite i pobiberite. Sipajte fil preko kore i pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok kiš ne porumeni i fil se stegne. Poslužite ga topao ili mlak. Dodatak: Kiš je savršen uz svežu zelenu salatu i nekoliko kapi maslinovog ulja.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading