KIŠ SA AJVAROM BUDI SVA ČULA Zbog njega se krši svaka dijeta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g brašna
- 100 g maslaca ili margarina
- malo soli
- 3-4 kašike hladne vode
Za fil:
- 3 jaja
- 150 ml pavlake
- 100 g rendanog kačkavalja
- 2-3 kašike ajvara
- so i biber po ukusu
Priprema:
Pripremite testo tako što ćete pomešati brašno, hladan maslac i malo soli, pa dodajte vodu i umesite glatko testo. Razvucite ga i stavite u podmazan kalup za pečenje. Umutite jaja s pavlakom, dodajte rendani kačkavalj i ajvar, posolite i pobiberite. Sipajte fil preko kore i pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok kiš ne porumeni i fil se stegne. Poslužite ga topao ili mlak. Dodatak: Kiš je savršen uz svežu zelenu salatu i nekoliko kapi maslinovog ulja.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)