SLANA TORTA SA PEČENIM PAPRIKAMA Može i dete da je napravi, a razbija ukusom
Kremasta i zasitna, savršeno predjelo.
Potrebno je:
- kilogram pečene paprike
- 350 g praške šunke
- 1 velika pavlaka
- 200 g trapista
- 2 jajeta
- 200 ml mleka
- brašno i prezla za pohovanje
Priprema:
Oljuštite pečene paprike pa ih dobro ocedite i presecite po sredini, da dobijete listove velične šake. Pohujte paprike redosledom : brašno, jaja, prezla. Onda ih ispecite u tiganju, sve dok poh ne porumeni. Zatim ostavite paprike da se ohlade pa ih ocedite od viška ulja. Zasebno umutite pavlaju. Poređajte papriku da dobijete koru za tortu. Potom je premažite pavlakom pa preko poređajte šunku. Onda opet poređajte papriku pa premažite pavlakom. Premažite i poslednju koru pavlakom pa stavite u frižider da se stegne. Na kraju, slanu tortu isecite na kockice i pospite rendanim trapistom.
Možda vas zanima:
SLANA ROZEN TORTA SE TOPI U USTIMA Najlepše slavsko predjelo koje svi vole
Gosti će biti oduševljeni.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta i izdašna, a razvaljuje ukusom.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Kremasta, izdašna i razvaljuje ukusom
Pravi se lako, a gosti će stajati u redu za još.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predjelo posle koga nećete morati da ručate, za najbolju slavsku trpezu
Rapsodija ukusa koja se lako pravi, a držaće vas dugo sitim.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)