GURMANSKA PITA SA KOBASICAMA Zbog nje se krši svaka dijeta

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, prste da poližete.

pita sa kobasicama
Shutterstock

Potrebno je:
Za koru

  • 1 jaje
  • 60 ml ulja
  • 120 g mekog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 100 ml jogurta
  • pola kašičice soli

Za nadev

  • 4 roštilj kobasice 
  • 6 kiselih krastavčića

Za preliv

  • 2 jaja
  • 200 ml kisele pavlake
  • pola kašičice soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaje pa dodajte ulje i jogurt i izmešajte. Onda dodajte brašno, so i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Sa obe strane stavite po dve oljuštene roštilj kobasice, a u sredinu krastavčiće. Zatim ih dobro utisnite u testo. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa posle 15 ak minuta izvadite i prelijte smesom umućenih jaja i pavlake.Pokrijte alu folijom i pecite još 30 do 40 minuta. 10 ak minuta pred kraj pečenja skinite foliju da se pita dobro dopeče. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading