GURMANSKA PITA SA KOBASICAMA Zbog nje se krši svaka dijeta
Sočna i slasna, prste da poližete.
Potrebno je:
Za koru
- 1 jaje
- 60 ml ulja
- 120 g mekog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 100 ml jogurta
- pola kašičice soli
Za nadev
- 4 roštilj kobasice
- 6 kiselih krastavčića
Za preliv
- 2 jaja
- 200 ml kisele pavlake
- pola kašičice soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaje pa dodajte ulje i jogurt i izmešajte. Onda dodajte brašno, so i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Sa obe strane stavite po dve oljuštene roštilj kobasice, a u sredinu krastavčiće. Zatim ih dobro utisnite u testo. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa posle 15 ak minuta izvadite i prelijte smesom umućenih jaja i pavlake.Pokrijte alu folijom i pecite još 30 do 40 minuta. 10 ak minuta pred kraj pečenja skinite foliju da se pita dobro dopeče.
Možda vas zanima:
PITA SA PAPRIKAMA NESTAJE SA STOLA PRVA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Zasitna i preukusna, svi će vam tražiti dodatno parče.
BOSANSKI BUREK SA MESOM RAJ ZA NEPCA Jednom kad ga probate zaboravite na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BAKA MIRINA PITA SA MESOM Hrskava, topla, mirisna i slasna
Savršena za doručak, uz šolju jogurta.
BOSANSKI BUREK SA MESOM JE JELO SA DUŠOM Po receptu iz stare sarajevske burekdžinice
Najbolje služite uz jogurt.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)