BRZE INTEGRALNE POGAČICE SA SIROM Nema čekanja da testo narastu, a bolje niste jeli
Gotove očas posla, a i dupla mera je malo.
Potrebno je:
- 150 g mladog sira
- 50 g masti
- 1 žumance
- 100 ml mleka
- 150 g kukuruznog brašna
- 120 g integralnog/speltinog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte sir, žumance, mast u mleko pa sjedinite u homogenu smesu. Onda dodajte so, kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Polako dodajte integralno brašno dok ne dobijete meko testo. Oklagijom ga razvaljajte na debljinu 1 cm. Zatim modlom vadite oblike i ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite pogačice 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE SA SIROM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Nema ko ih ne voli
Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru.
POGAČICE SA SIROM BOLJE NEGO IZ PEKARE Ukusa da ti pamet stane
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZE POGAČICE SA SIROM Jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru, po ukusu nema slasnijih
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
BRZE POGAČICE SA SIROM Lisnate i hrskave, savršene za doručak, samo dodajte šolju jogurta
Sočne i mekane, prste da poližete.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)