NAJBRŽE POGAČICE SA SIROM Nema čekanja da testo naraste
Mirisne i sočne, savršene za doručak.
Potrebno je:
- 350 g glatkog brašna
- 1 jaje
- Prstohvat soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 100 g masti sobne temperature (može i maslac ili margarin)
- 150 g svežeg sira
- 100 ml mleka
- Susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite umutite 60 g masti i jedno žumance. Dodajte sveži sir i promešajte. Nalijte mleko, pa postepeno dodajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom i malo soli.
Zamesite glatko, kompaktno testo. Razvucite u pravougaonik na pobrašnjenoj radnoj površini. Zatim premažite ga sa preostalih 40 g masti, pa testo preklopite sa svih strana tako da namazana strana ostane unutra.
Umotajte testo u providnu foliju i ostavite ga na toplom 20 minuta da odmori. Zatim ponovo razvucite testo na debljinu oko 1 cm i čašom vadite pogačice. Naređajte u pleh obložen papirom za pečenje, premažite preostalim belancetom i pospite susamom.Pecite pogačice u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 25-30 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Možda vas zanima:
DOMAĆE POGAČICE SA SIROM Ne mese se, pa je doručak brzo gotov!
Uz čašu jogurta imaćete odličan doručak ili užinu.
BRZE INTEGRALNE POGAČICE SA SIROM Nema čekanja da testo narastu, a bolje niste jeli
Gotove očas posla, a i dupla mera je malo.
BRZE POGAČICE SA SIROM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Nema ko ih ne voli
Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru.
BRZE POGAČICE Gotove za 10 minuta, a možete da ih jedete bez griže savesti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)