OHRIDSKA TORTA ZA POSEBNE PRILIKE Bogata i prepuna oraha i jaja, ukusa da ti pamet stane
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i ukusom raspametiti goste.
Potrebno je:
Za jednu koru (ukupno 3):
- 5 jaja
- 4 kašike oraha
- 4 kašike grilijaša
- 1 kašika brašna
- 1 kašika kakaa
- 1 prašak za pecivo
Sirup za kore:
- 400 ml vode
- 200 g šećera
Fil:
- 10 žumanaca
- 200 g šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 500 g maslaca
- 500 h mlevenih oraha
Grilijaš:
- 130 g šećera
- 120 g krupnih oraha
Karamel:
- 400 g šećera
- 200 ml vode
- 150 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Za detalje pripreme torte ispratite video u nastavku.
Možda vas zanima:
RABIN TORTA Pravi se od sastojaka koje već imate u kuhinji, a ukusom oduzima dah
Savršena za sve svečane prilike.
JUGOSLOVENSKA SVEČANA TORTA Sve domaćice su znale recept , a Titu je bila omiljena
Nema ko vam neće tražiti recept.
NOIR TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Bolja od svakog kolača, a gotova za pola sata
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ADELINA ROJAL TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Prepuna fila i kremasta, po ukusu joj nema ravne
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Adele Bogdanović iz Velikog Popovića
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)