PREBRANAC KAO IZ KAFANE Ješćete ga za doručak, ručak i večeru
Ručak u kome će cela porodica uživati.
Potrebno je:
- 700 g pasulja tetovca
- 500 g crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1,5 dcl. suncokretovog ulja
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- pola kašičice sode bikarbone
- mleveni biber po ukusu
- lovorov list 3 komada
- so po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pasulj očistite i operite pa ga potopite u hladnu vodu. Ostavite tako preko noći. Sutradan prospite vodu pa ponovo properite i nalijte novom vodom. Ostavite da se kuva pa kada prokljuća prospite i sipajte novu vodu. Zatim posolite i dodajte sodu bikarbonu i 1 lovorov list.Kuvajte sve dok pasulj ne omekša ali nemojte da se raskuva.Stavite ulje u zagrejanu šerpu pa propržite crni luk na tihoj vatri. Dodajte mlevenu začinsku papriku, sitno sečen beli luk i mleveni biber, Malo propržite. Stavite u pleh obložen pek papirom malo luka pa pasulja pa luk pa pasulj. Zatim nalijte vodu u kojij se kuvao.Kašikom sve dobro promešajte. Pecite prebranac oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PREBRANAC PO BAKINOM RECEPTU Jelo koje miriše ceo komšiluk
Sočan i nezaboravan.
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PREBRANAC Ako volite onaj kafanski, ovaj domaći ćete obožavati, po receptu za čistu desetku
Ukusa koji priča priče, bićete oduševljeni.
MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Držaće vas dugo sitim, a idealan za dane strogog posta
Jednostavno jelo slasnog ukusa, za dane posta.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)