PREBRANAC KAO IZ KAFANE Ješćete ga za doručak, ručak i večeru

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Ručak u kome će cela porodica uživati.

posni prebranac
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 g pasulja tetovca
  • 500 g crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1,5 dcl. suncokretovog ulja
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • pola kašičice sode bikarbone
  • mleveni biber po ukusu
  • lovorov list 3 komada
  • so po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pasulj očistite i operite pa ga potopite u hladnu vodu. Ostavite tako preko noći. Sutradan prospite vodu pa ponovo properite i nalijte novom vodom. Ostavite da se kuva pa kada prokljuća prospite i sipajte novu vodu. Zatim posolite i dodajte sodu bikarbonu i 1 lovorov list.Kuvajte sve dok pasulj ne omekša ali nemojte da se raskuva.Stavite ulje u zagrejanu šerpu pa propržite crni luk na tihoj vatri. Dodajte mlevenu začinsku papriku, sitno sečen beli luk i mleveni biber, Malo propržite. Stavite u pleh obložen pek papirom malo luka pa pasulja pa luk pa pasulj. Zatim nalijte vodu u kojij se kuvao.Kašikom sve dobro promešajte. Pecite prebranac oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Ovo niste znali o belom luku

Komentari (0)

Loading