KAFANSKI PREBRANAC RAZVALJUJE UKUSOM A bićete siti do večere

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Ručak u kome će uživati cela porodica.

prebranac
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 g pasulja tetovca
  • 500 g crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1,5 dcl suncokretovog ulja
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • pola kašičice sode bikarbone
  • mleveni biber
  • 3 komada lovorovog lista
  • so

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite i operite pasulj pa ga potopite u hladnu vodu i ostavite da nabubri, preko noći. Sutradan prospite vodu pa nalijte novu i kuvajte. Kad proključa i tu vodu prospite, i sipajte novu. Posolite, dodajte sodu bikarbornu, 1 lovorov list i kuvajte, sve dok ne omekša. U tiganju propržite seckan crni luk dok ne postane staklast pa dodajte mlevenu začinsku papriku, sitno isečen beli luk, mleveni biber i još malo propržite. Deo luka stavite u pleh obložen pek papirom pa dodajte pasulj, pa luk pa pasulj. Zatim nalijte vodu u kojoj se kuvao pasulj pa umešajte lovorov list i blago kašikom promešajte. Pecite prebranac oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading