KAFANSKI PREBRANAC RAZVALJUJE UKUSOM A bićete siti do večere
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Potrebno je:
- 700 g pasulja tetovca
- 500 g crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1,5 dcl suncokretovog ulja
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- pola kašičice sode bikarbone
- mleveni biber
- 3 komada lovorovog lista
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite i operite pasulj pa ga potopite u hladnu vodu i ostavite da nabubri, preko noći. Sutradan prospite vodu pa nalijte novu i kuvajte. Kad proključa i tu vodu prospite, i sipajte novu. Posolite, dodajte sodu bikarbornu, 1 lovorov list i kuvajte, sve dok ne omekša. U tiganju propržite seckan crni luk dok ne postane staklast pa dodajte mlevenu začinsku papriku, sitno isečen beli luk, mleveni biber i još malo propržite. Deo luka stavite u pleh obložen pek papirom pa dodajte pasulj, pa luk pa pasulj. Zatim nalijte vodu u kojoj se kuvao pasulj pa umešajte lovorov list i blago kašikom promešajte. Pecite prebranac oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)