BOSANSKI BUREK SA MESOM RAJ ZA NEPCA Jednom kad ga probate zaboravite na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 500 g mekog brašna
- 260 ml mlake vode
- 15 g soli
- 1 kašika ulja
Fil:
- 1-2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 500 g mlevene govedine ili junetine
- 1,5 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
I još:
- 120 ml ulja
Priprema:
U jednoj posudi umutite brašno, vodu, so i ulje. Od dobijenog testa oblikujte 8 loptica. Ulje sipajte u posudu pa u njega uvaljajte loptice i ostavite sat vremena da odstoje. u njemu. Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju pa dodajte mleveno meso, so i biber. Dobro izdinstajte i prohladite. Zatim testo rukama rastanjite da bude što tanje, pa nanesite 1/8 fila na duži kraj i uvijte u rolnu, pa burek smotajte u oblik puža. Ispecite ga u zagrejanoj rerni, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
BOSANSKI BUREK SA MESOM JE JELO SA DUŠOM Po receptu iz stare sarajevske burekdžinice
Najbolje služite uz jogurt.
BOSANSKI BUREK SA MESOM Zahvaljujući ovom triku uvek ispadne hrskav i slasan
Na kraju pečenja burek poprskajte mineralnom vodom i vratite još 10 minuta u ugašenu rernu, to će mu dati hrskavost.
GURMANSKA PITA SA KOBASICAMA Zbog nje se krši svaka dijeta
Sočna i slasna, prste da poližete.
BAKA MIRINA PITA SA MESOM Hrskava, topla, mirisna i slasna
Savršena za doručak, uz šolju jogurta.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)