POSNI BUREK SA SIROM RAJ ZA NEPCA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Najbolje služite uz sojin jogurt.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 350 g posnog sira
- 250 ml kisele vode
- 125 ml ulja
- pola kašičice soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje i so. U pleh obložen pek-papirom stavite 2 kore, ukrstite ih i pustite da krajevi vire preko pleha. Poprskajte mešavinom ulja i vode, s tim da promešate tečnost posle svakog prskanja kore jer se ulje odvaja od vode. Zgužvajte 3 kore pa stavite jednu preko druge. Poprskajte mešavinom pa stavite posni sir. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Kad ostanu poslednje 3 kore, prvu od njih nagužvajte, poprskajte, stavite drugu koru i nju poprskati stavite preostali posni sir pa poklopite poslednjom korom. Prebacite preko kore krajeve koji vire pa ih poprskajte. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok burek ne dobije zlatnu boju. Burek secite i služite vruć.
Možda vas zanima:
POSNI BUREK SA SIROM Od gotovih kora, za doručak koji se pamti
Hrskavih kora i sočnog nadeva, sve što vam treba za savršeno jutro.
POSNI BUREK SA KROMPIROM Hrskav i slasan, ješćete ga i kada nije post
Od gotovih kora i sočnog nadeva, ovakav do sada niste jeli.
POSNA GIBANICA Nimalo ukusom ne zaostaje za originalom, a priprema je krajnje jednostavna
Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.
POSNA GIBANICA JOŠ BOLJA OD MRSNE Za savršen doručak, služite uz šolju sojinog jogurta
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)