BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA NAPRAVI SE ZA 10 MINUTA A zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 7 g praška za pecivo
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 60 g otopljenog putera
- 15 g kakao praha
- 260 ml mleka
- kora jednog limuna
- 4 jabuke
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerima. Onda dodajte mleko i otopljeni puter, pa sjedinite dobro. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao prah. Sjedinite polako obe smese, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte rendanu limunovu koru i dobro promešajte. Jabuke oljuštite pa im odstranite semenke i isecite ih na male kockice. Umešajte seckane jabuke u smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom pa ravnomerno rasporedite. Preko vrha poređajte kriške jabuka pa pospite cimetom. Pecite kolač oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
STARINSKI KOLAČ S MERAMA NA ŠOLJE Napravi se očas posla, a jede polagano s uživanjem!
Jednostavna poslastica koju generacije obožavaju.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA BUDI SVA ČULA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
MRAMORNI KOLAČ SA KISELOM PAVLAKOM Tera vodu na usta, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan kao duša.
STARINSKA MERENG PITA BUDI NOSTALGIJU Ovako su je pravile sve bake u Jugoslaviji
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)